logo
FBrsslinkedin

TJÄNSTER

Förändringsarbete

Jag jobbar som konsult och hjälper chefer och organisationer i förändringsarbete. Det enda vi vet idag, är att saker förändras. Ibland känns det kul och enkelt, men ibland kan man behöva hjälp utifrån för att planera och genomföra stora tuffa förändringar.
Mitt fokus ligger både på planering och genomförande, men lika viktigt är ledarskapet för att förankra och få med sig medarbetarna på resan.

 • Omorganisationer
 • Neddragningar
 • Bygga upp nya verksamheter
 • Effektiviseringar
 • osv.

 

Föreläsningar

”Som föreläsare är Malin inspirerande och det märks att hon själv är modig – och vet vad hon pratar om. Malin kan inte bara konsten att berätta VAD som krävs men, också HUR man ska göra för att med mod uppnå resultat” – Lill-Anita Sönnerbo, Business in Heart

”Med stor entusiasm och övertygelse fångar Malin publiken och hennes ord går rakt in i allas med- vetande. Vi nickar och suckar; precis, det är ju så där vi måste tänka!” – Annika Braddon, ComHem

”Malins föreläsning i samband med vår produktrelease förklarade på ett mycket engagerande sätt det komplexa ämne som ledarskap innebär. Hon levererade med en tydlig röd tråd, många kloka tankar och tips att ta med sig i det egna ledarskapet. Många var de som efter föreläsningen kom fram spontant till Malin och ville prata vidare.”
– Ola Eklöf, Marknadschef CANEA

 

Våga leda modigare! – när du vill nå nya resultat

Föreläsning 1- 2 h alt. Workshop 2-6 h
Målgrupp: Chefer, ledare och projektledare

Sanningen är att du som ledare faktiskt har betalt för att vara modig. Så vad väntar du på?
På ett ärligt och rakt sätt belyser Malin vad modigt ledarskap innebär och varför det är svårare att vara modig i vissa företagskulturer. Med 15 års ledarerfarenhet från både stora och små företag delar Malin med sig av sina erfarenheter och varvar det med konkreta verktyg och exempel. Kom och bli inspirerade att våga mer i ditt ledarskap!!

För mer info om föreläsningen, klicka här

Ur innehållet:

 • Bra ledarskap är lättare sagt än gjort. Varför?
 • Så blir du en modigare ledare
 • Konsten att få modigare medarbetare.

 

Det EFFEKTIVA ledarskapet – när du vill få ut mer av dig själv och din grupp

Föreläsning 1- 2 h eller Workshop 2-6 h
Målgrupp: Chefer, ledare och projektledare

69% av cheferna är tvungna att dra in på lunchen, jobba över eller ta med jobb hem, varje vecka! 32% av cheferna anser att de jobbar för mycket och 27% har dessutom svårt att sova. Så vill vi inte ha det!!!
Malin ger er konkreta verktyg och metoder för ett effektivt ledarskap och belyser varför det krävs mod för att lyckas. Gör vardagen enklare för ledarna i din organisation, låt dem lära sig att ”våga leda effektivt”.

Ur innehållet:
Effektiva ledare… 
… tar tag i problem och konflikter 
… prioritera och ifrågasätta
… vågar släppa kontrollen
… har tydliga mål och lyssnar på andra

… läser inte alla sina mejl

 

Jag skräddarsyr även föreläsningar om ledarskap utifrån dina behov.

Några exempel på kunder:
Poolia, Clas Ohlsson, Polisen, Posten, Cybercom, HiQ,Kompetensmässan, Gävle Kommun, Sigtuna Kommun, Eskilstuna Energi & värme, Canea, Trygghetsrådet.

 

Interimchef

Saknar du tillfälligt en chef?
Varför inte passa på att lösa problemet samtidigt som du får in en kunnig person som kan öka medvetenheten generellt i organisationen kring effektivt och modigt ledarskap. Kanske har du några ledarskapsutmaningar i organisationen som vi kan lösa på en gång.
En kostnadseffektivt lösning för dig! Roligt och utmanande för mig!

Efter 15 år som chef och projektledare i olika typer av företag och organisationer, har jag vanan att snabbt sätta mig in i nya grupper och få dem att fungera effektivt.

Hör av dig så tar vi en förutsättningslös diskussion kring dina behov.

 

Utbildning

Från kursutvärderingarna:

”Fantastisk utbildning! Inspirerande!”

”Vi som var förunnande att gå kursen gick hem modigare, kunnigare och definitivt mer motiverade!”

”Kursen var tydlig och full med konkreta verktyg. Jag vill genast hem och prova själv!

Att få ledarskapsutbildning är en av grundförutsättningarna för att kunna göra ett bra jobb som chef och ledare. Få människor bemästrar konsten att hantera konflikter, hålla lönesamtal eller tex hantera neddragningar, utan någon som helst utbildning i ämnet. Att ge sina chefer och arbetsledare utbildning är en billig investering som inte bara gör livet enklare för chefen, utan också mycket roligare för medarbetarna. Jag skräddarsyr utbildningar utifrån era behov och utmaningar. Det kan röra:

 • Medarbetarsamtal
 • Lönesamtal
 • Konflikthantering
 • Ny som chef
 • Ledare men inte chef
 • Uppföljning från medarbetarenkäter
 • m.m

För mer information om utbildning, klicka här

Slå en signal så kan vi tillsammans identifiera ert behov och planera den utbildning som gör störst skillnad hos era chefer och ledare!

Vill du istället gå en av mina öppna kurser så läs mer om dem här:

Ledare men inte chef (del 1 och del 2)
Min ledarskapsutbildning Ledare med inte chef har blivit en succé!!
Via Hjärtum utbildning (Ledare men inte chef )  (del 2 av Ledare men inte chef) kan du gå den runt om i landet. Utbildningen fokuserar på ledarskap och passar framförallt dig som inte har det formella chefsansvaret men du som är chef är givetvis också välkommen att lära dig mer om ledarskap. Här kan du läsa vad deltagarna tyckte efter kursen Klicka här.

Certifierad ledare
Missa inte min helt nya utbildning som riktar sig till båda chefer och ledare. Det är en ”2+1” dagars utbildning som jag håller i Hjärtums regi. Läs mer om utbildningen Certifierad Ledare här.

 

Rådgivning/mentorskap

Individuell rådgivning

”Malin gav mig modet att ställa mig upp som en rugbyspelare med båda fötterna på jorden igen utan att jag egentligen märkte det själv” – Chef

 • Ibland ställs vi som chefer inför tuffa utmaningar, men de egna cheferna har mycket att göra och hinner inte stötta oss.
 • Ibland vill vi som chefer inte bolla våra utmaningar med personer i den egna organisationen.
 • Ibland vill vi bara ha lite ny inspiration och nya infallsvinklar, för att växa som chefer.

Då är individuell rådgivning/mentorskap rätt för dig!
Med min bakgrund som chef och chefsutbildare, hjälper jag dig att själv hitta lösningen på dina utmaningar. Vi varvar ledarskapsteorier med diskussioner och du får prova dina lösningar, på riktiga problem, i din egen organisation.

För den som önskar kan detta vara  ett effektivare alternativ till utbildning. Att gå på utbildning kan ibland vara svårt att hinna med som chef. Under rådgivning/mentorskap fokuserar vi specifikt på dina utmaningar och går igenom de teorier som du har användning av här och nu. Du får genast en praktisk tillämpning av dina nya teoretiska kunskaper och möjlighet att löpande bolla resultatet du uppnådde och hur du kan göra nästa gång för att nå ännu bättre resultat.

Ledningsgrupper och team

Jag jobbar även med att utveckla ledningsgrupper och team. Kontakta mig så berättar jag mer.

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer