logo
FBrsslinkedin

Bra beslutsfattande = självinsikt

Postat mars 7th, 2013 | Ingen kommentar »

”Att bli en bra beslutsfattare handlar mycket om självinsikt.” berättade Pelle Tornell under den intervju jag gjorde med honom för Bonnier Ledarskapshandböcker. Artikeln är skriven och på väg till tryckeriet.

Idag förväntas vi välja mellan 400 teleoperatörer, 592 gymnasieprogram, 160 tv-kanaler och 800 PPM-fonder, det vet Pelle Tornell, för han räknade dem när han skrev sin bok ”Bestäm dig – handbok för snabbare och bättre beslut”.

Det var ett intressant samtal om beslutsfattande utfrån olika vinklingar och vi pratade om beslutsfällor, beslutsunderlag och beslutstyper. ”Vi måste börja iaktta vårt eget beslutsfattande och se vad det är som påverkar hur just jag fattar mina beslut.” berättar Pelle. Inte alltid lika enkelt som det låter förstår jag av Pelle när han berättar vidare ”Många gånger är det faktorer som vi inte ens pratar om, som påverkar vårt beslutsfattande mest. Genom att bli mer medvetna kan vi skruva på vår egen beslutsprocess och ta mer genomtänka beslut, som stämmer bättre med den inriktning och de värderingar som man har på företaget”

Det som slår mig efter vår intervju är att mycket mer i livet än jag först trodde, handlar om beslutsfattande. Allt vi gör är val med konsekvenser. Sälj, barnuppfostran, stress osv. Så att det här är ett viktigt ämne tror jag alla kan hålla med mig om.

Dare to decide!

//Malin Trossing

Ps. Du kan läsa mer om Pelle Tornell på www.pelletornell.se

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer