logo
FBrsslinkedin

Sluta sätta plåster!

Postat april 8th, 2013 | Ingen kommentar »

Jag gillar talesättet ”lös problemen vid källan”, att ta sig tid att hitta grundorsaken till det problem vi har framför oss och inte bara sätta plåster på de synliga symptomen.

Så länge bara sätter plåster sp finns grundproblemet kvar och kommer att skapa nya problem för oss igen och igen och igen.

Du kanske redan jobbar så idag och tycker det är enkelt. Men häromdagen insåg jag att detta är lika viktigt på hemmaplan men där är det betydligt svårare:

Jag har världens 3 finaste grabbar hemma, men då och då bråkar de med varann. Som förälder går jag då in och säger ifrån, till den som skrikit eller bråkat. Sen är jag nöjd och går därifrån. Och så händer samma sak igen och igen.

Det jag insett är att jag ju faktiskt inte löser problemet vid källan. För vad är det egenligen som hänt, innan jag reagerat på ljudnivån och går in för att säga till? Jo någon av brorsorna har nypts eller kanske sagt något provocerande. Den som är utsatt för detta skriker då givetvis högt och får skäll. Och den som är grundorsaken till problemet kan kännas sig nöjd, och i lugn och ro fortsätta busa…

Låt oss komma överens om att sluta plåstra om symptomen och börja lösa problemen vid källan, både hemma och på jobbet!

Dare to do!

//Malin Trossing

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer