logo
FBrsslinkedin

BÖCKER

Våga leda med hjärnan

Varför agerar och reagerar vi som vi gör? Varför upplever vi stress och varför är det så svårt med förändring? Vad krävs för att öka både min egen och medarbetarnas motivation? De flesta ledare har någon gång brottats med frågor som de här, men det har varit svårt att hitta bra svar. Och det är inte så konstigt. Vi har helt enkelt inte vetat bättre. Det är först under senare år som hjärnforskningen har kunnat förklara hur vi människor faktiskt fungerar och vad som krävs för att vi ska må och prestera så bra som möjligt.

Våga leda med hjärnan ger dig nya insikter om hjärnan och mekanismerna bakom mänskligt beteende: Aha, det är därför jag gör som jag gör; Aha, det är därför mina medarbetare agerar ologiskt; Aha, det är så här jag borde leda istället. Med hjälp av bokens många verktyg och tips kan du ta ditt ledarskap till en ny nivå. Du får konkret hjälp att bland annat minska stressen hos dig och dina medarbetare, stärka allas motivation och prestation, göra er av med ovanor och dåliga beteenden och förbättra beslutsfattandet i organisationen.

Sagt om boken:
Våga leda med hjärnan är en mycket intressant bok. Baserat på den senaste hjärnforskningen förklarar Malin Trossing hur vi kan bli bättre chefer och få ut mer av våra medarbetare. Och oss själva. Hon gör ett komplicerat ämne  enkelt och lätt att förstå. I framtiden kommer alla chefer behöva förstå hur hjärnan fungerar. Hur skall vi annars kunna motivera och engagera vår personal och samtidigt minska stressen?”
Malin  Cederfjärd, IT-chef Svenska Filminstitutet

 

25 sätt att bli en bättre chef

Att leda andra människor är en färdighet som man måste lära sig och ständigt träna på. I den här boken delar Malin Trossing, en av Sveriges mest uppskattade ledarskapsexperter, med sig av sina erfarenheter i 25 tips som hon samlat på sig under sina år som chef, utbildare och rådgivare. Boken är en av flera i en serie handböcker för företagare, som är ett samarbete mellan Liber och tidskriften Driva Eget.
Ett bra ledarskap lönar sig och ett dåligt ledarskap kostar pengar. Så enkelt är det. Därför är det här en viktig bok för dig som vill utveckla ditt företag och få både verksamheten och dina medarbetare att växa. Tydligt, lättsamt och användbart är författarens ledord, oavsett om hon skriver böcker, föreläser eller coachar. Låt boken finnas där och göra ditt liv som chef och företagare lite enklare.

Sagt om boken:
För mig har det varit en enorm utmaning att gå från att vara en liten enmansföretagare som fixar allt själv till att börja leda andra. Jag är absolut inte färdiglärd, men jag har fått stor hjälp och många viktiga insikter genom boken du just nu håller i din hand. Enkelt och konkret beskriver Malin Trossing hur du som företagare gör för att bli en bättre ledare. Inte bara kan dina medarbetare bli mer engagerade, företaget kan blomstra och du själv kan må bättre. Jag hoppas att du får lika stor nytta av den här boken som jag har fått. Lycka till säger jag nu till både företagaren och den framtida
ledaren i dig!
Camilla Björkman, Chefredaktör Driva eget

 

Det tydliga ledarskapet

Hur chefer skall coacha på riktigt!

 Med en tydlighet sällan skådad inom ledarskapsbranschen tar Malin och Alexander dig genom fallgroparna, framgångarna och lösningarna för ett tydligt ledarskap. Vem vill inte vara tydlig? Men varför är det så svårt och hur gör man som chef för att bli tydlig?

En av nycklarna till ett tydligt ledarskap är ditt förhållningssätt gentemot dina medarbetare. Hur ser du på dina medarbetare och har de förtroende för dig? Hur kan du göra för att lyckas coacha och utmana även dina lite mer motsträviga medarbetare? Gå inte i fällan och tro att det bara handlar om att ställa några coachande frågor, den här boken lär dig istället att coacha dina medarbetare på riktigt!

Medförfattare: Alexander Holmberg

Sagt om boken:
”Författarna hanterar ämnet ledarskap med en unik blandning av tydlighet, inspiration och konkreta tips på hur man kan använda sina kunskaper i vardagen.”
Kjell Enhager. Föreläsare och coach. Vinnare av stora talarpriset 2009.

 

Våga leda effektivt!

Nominerades till Årets ledarskapsbok 2010!

– Känner du att du och din grupp har mer att ge?
– Vill du växa i ditt ledarskap och bli en bättre ledare?

Då är boken “Våga leda effektivt!” rätt för dig. Den hjälper dig när du vill få ut mer av dig själv och din grupp och den är full av konkreta tips om hur du går till väga för att bli effektivare i ditt ledarskap. Det är inte så svårt, men det krävs mod för att våga leda effektivt…

Sagt om boken:
”Äntligen en bok som tar ledares stressiga vardag på allvar och ger konkreta och praktiska råd om vad de kan göra åt saken. Att arbeta med sin effektivitet är det enda logiska. Vi måste fokusera på att göra rätt saker och att göra dem rätt. Boken är verkligen en tankeställare för det är som Malin skriver, det krävs mod för att våga leda.”
Patrik Boman, Koncernchef Cybercom Group

 

Våga leda modigare!

Nominerad till Årets ledarskapsbok 2012!

– Vill du bli en modigare ledare?
– Vill du ha modigare medarbetare?

Då är boken “Våga leda modigare!” rätt för dig! I tuffa tider krävs att vi vågar fatta beslut, vågar ställa krav osv. Är du nyfiken på att veta mer om vad mod är, varför det leder till resultat och hur du gör, så läs boken!

Sagt om boken:
”Det är modigt att skriva en bok om mod! Precis som Malin skriver så leder mod till resultat och det är det som spelar roll för verksamheten. För att lyckas måste vi våga prova nya saker. Ibland blir det fel och då ska vi lära av våra misstag, men rätt ofta blir det väldigt bra. Oavsett hur modiga vi är sedan tidigare har alla nytta av att träna upp sitt mod

och då ger den här boken väldigt bra stöd.” – Pigge Werkelin, Entreprenör och företagsledare

 

Recensioner

Våga leda med hjärnan

”Jag har precis läst din bok ”Våga leda med hjärnan” och tycker att den är fantastiskt bra! Jag har läst många böcker om hjärnforskningen och neuroledarskapet och din bok sticker ut som en av de bästa.” – mail från en chef 

25 sätt att bli en bättre chef

”På 128 lättlästa sidor lyckas Malin Trossing i ett fysiskt smidigt format att nästan komplett beskriva chefskapets utmaningar. Hennes teknik är att inte fördjupa sig för mycket i psykologiska resonemang eller företagsekonomiska teorier. Kvar har blivit 25 handfasta kapitel som tar fasta på chefen som person, vilka situationer hen kan möta och de verktyg hen har till sitt förfogande under olika faser i ett företags/en organisations utveckling. …  Särskilt intressanta är kapitlen om förändringsarbete, medarbetarskap och motivation/mål. ….  Till bokens förtjänster hör litteraturlistan som indelas i att leda sig själv, andra eller grupper.” – Uno Nilsson, Bibliotekstjänst (nr 16-2015)

 

Det tydliga ledarskapet

”Jag streckläste boken. Den hjälper med enkla verktyg till att se de olika perspektiven på hierarkier och dilemman och vad skönt att någon äntligen bekräftar att det inte alltid är rätt att coacha – ibland ska man vara chef och inget annat. Det flyter bra, man fattar på en gång och det är vettigt. Att vara tydlig i sitt ledarskap – såväl uppåt som nedåt i organisationen – är det absolut viktigaste som chef. Mellanchefer har stor nytta av bokens praktiska och konkreta inriktning och kan med fördel använda den som en handbok, i såväl coachning som ledarskap”.– Gunilla Jernberg. Grundare av Jernbergs Organisationsutveckling AB, tidigare bl a Group Head of Human Resources på mediabolaget Modern Times Group, MTG.

”Jag har drivit företag i hela mitt liv. Jag är en entreprenör och inspiratör på många sätt. Ibland ramlar man över små guldkorn i vardagen. Boken ”det tydliga ledarskapet” är ett guldkorn.”– Magnus Helgesson. Grundare Harrys pubar, entreprenör och coach.

”Konsten att göra svåra ämnen begripliga och praktiska är skickliga författare förunnat. Nu har boken som utmanar synen på det coachande ledarskapet kommit. På ett konkret och elegant sätt lotsas läsaren genom etablerade modeller, nya trender inom ledarskap och förtydligar skillnaden mellan att leda och att coacha.” -Niklas Modig. Forskare Stockholm School of Economics och författare till ”Boken om lean” som sålt över 100.000 ex.

 

Våga leda effektivt!

”Jag har läst din bok och den träffade rakt i hjärtat, kände att just att våga är så himla viktigt för mig, men samtidigt så vansinnigt svårt. Jag fick med mig både stöd och inspiration från vad du skrivit och har jobbat vidare med mitt mod” – Ulrika, chef

”Äntligen har jag hittat en bok om ledarskap som tilltalar mig! Malin lyckas sätta fingret på vad som krävs för ett effektivt ledarskap. Jag kommer använda boken för att få inspiration och en struktur över vad jag behöver ha fokus på för att skapa ett bra arbetsklimat och resultat. Jag ser att den även kan hjälpa dig som leder andra ledare. Boken ger en helhetsbild som behövs för att kunna handleda var och en utifrån deras behov.” – Ingrid Hagström, PayEx

”Detta är ingen vanlig ledarskapsbok. Inte heller en bok om tidsplanering. Det är en bok som hjälper dig som ledare att använda din tid till det som ger resultat!” – Leena Männik Styrén, Leena M. Kommunikation AB

 

Våga leda modigare!
”En massa spännande böcker ligger och väntar på att bli lästa. De spänner över skönlitteratur, personlig utveckling och ledarskapsteori. I den sista kategorin har jag läst en hel del det senaste halvåret men det är först nu jag kommit till en bok som hittar mina verkliga akilleshälar. Jag får obehagskänslor av de råd och övningar som presenteras och jag är långt utanför min komfortzon. Hon hittar helt rätt, Malin Trossing, och jag tror att hennes bok kommer att göra mig till en bättre chef, om jag vågar ta tag i allt det där som känns så obehagligt. Förhoppningsvis får jag både modigare och stoltare medarbetare på köpet!” -Lapskojsbloggen

”Läsaren får en liten guldgruva av tips och exempel som blir till stor hjälp i det vardagliga arbetet.”
– bokresumé Motivation.se

”Våga leda modigare är en bok om mod i första hand och om modiga ledare i andra hand. För mod är något som vi alla behöver ha ibland, vare sig vi har uppdraget som chef eller om vi bara är en ”vanlig” medarbetare och medmänniska. Mod beskrivs som att utmana sina egna rädslor och gränser och gå utanför komfortzoner ? författaren Malin Trossing citerar Tove Janssons mumintroll för att beskriva vad mod är: ”Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd”. Mod är också olika för olika personer, det jag tycker är riktigt läskigt och kräver mycket mod för mig kanske är en enkel sak för dig. Kapitel fem och sex är särskilt intressanta, då det första beskriver varför mod saknas och olika typer av ”courage killers” och det andra beskriver hur man ska hantera dessa moddödare och skapa trygghet för att underlätta och ge förutsättningar för mod.

Malin Trossing är en erfaren ledare som i dag driver ett eget företag där hon föreläser och håller seminarier i ledarskapsfrågor. Hon har erfarenhet som chef både från små företag och stora internationella organisationer, hon är civilingenjör men har också organisationspsykologi i sin utbildningsportfölj.
Boken har ett tydligt arbetslivsperspektiv och innehåller många citat och exempel, allt ifrån mumintrollet som jag nämnde ovan, till Kierkegaard, via intervjuer med kända personer och framgångsrika ledare. Varje kapitel avslutas med en knorr ? en sammanfattning, olika tips eller en övning.

Det är roligt att läsa boken Våga leda modigare. Den är jordnära, till och med när Nasa används som exempel. Den känns personlig, då tilltalet är ”du” och beskrivningarna är lätta att känna igen sig i. Jag uppskattar också att Trossing ger konkreta förslag på lösningar och vägar att gå för att skapa trygga, modiga organisationer och ledare, exempelvis hur man som chef ska bemöta en bakåtsträvare, en perfektionist eller en oengagerad medarbetare. Att författaren också kopplar mod till personliga och organisatoriska värderingar gör boken än mer läsvärd.” – bokresume Personal&ledarskap

Köpa böckerna

Det finns flera sätt att köpa mina böcker. Välj det som passar dig bäst.

Signerat
Vill du köpa böckerna signerade så kontakta mig via mail på Malin@daretolead.se

Köpa många
Vill du köpa en större antal böcker till ett bra pris så kontakta mig via mail på Malin@daretolead.se

Enkelt och snabbt
Vill du bara ha böckerna enkelt och snabbt så kan du köpa dem via någon av alla internetbokhandlar, tex AdlibrisBokus

På riktigt
Några större bokhandlar har tagit in mina böcker. Det har kommit rapporter från bland annat Nacka, Stockholm City och Karlstad.

E-bok
Båda böckerna Våga leda effektivt! och Våga leda modigare! finns som e-bok. Du hittar dem bland annat hos  AdlibrisBokus.

Gratis
Ett antal bibliotek runt om i landet har tagit in mina böcker. Kanske har du tur att just ditt bibliotek har gjort det.

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer