logo
FBrsslinkedin

Köp böcker här

Vill du köpa någon av mina böcker: Våga leda effektivt. Våga leda modigare. 25 sätt att bli en bättre chef eller Våga leda med hjärnan?! Maila i så fall mig på malin@daretolead.se så fixar vi det. De kostar 220 kr/st + porto. Ange vilka böcker, antal, din adress samt ev. företagsinformation till fakturan (om ett företag skall betala).

Samarbete med Veckans affärer och Dagens industri

Hösten 2018 inleder jag ett samarbete med Bonnier. Jag kommer att hålla kursen ”Att leda andra utan att vara chef” i deras regi genom deras utbildningskanaler; VA Akademi och DI Akademi. För mer information om datum och priser, se respektive hemsida:

Veckans Affärer Akademi

Dagens Industri Akademi

Malin i Hjärnpodden

I senaste avsnittet av Hjärnpodden intervjuas jag av Kristina Bähr om hjärnan och ledarskapet. Hon hade läst min bok och är kunnig i ämnet. Det blev ett givande samtal. Lyssna gärna nästa gång du går på promenad!
Hjärnpodden hittar du där podcastar finns. Eller här.

Intervjuad i ProLead-podden

I senaste avsnittet av Prolead-podden kan du höra neuropsykologen och ledarskapskonsulten Jan Blomström intervjua mig om ledarskap och min senaste bok, Våga leda med hjärnan. Det var roligt att prata med någon som också är kunnig och road av ämnet.

Här hittar du podcasten. Den finns även på iTunes.

 

 

 

 

Kontentan sammanfattar Våga leda med hjärnan

Kontentan som sammanfattar bra fackböcker har glädjande nog valt att sammanfatta min senaste bok ”Våga leda med hjärnan”.

 

 

 

Första artiklarna i media

Är du nyfiken och vill veta mer om min senaste bok, Våga leda med hjärna, innan du köper den. Läs gärna några artiklar här.
Hjärnforskningen förklarar ledarskapets mysterier.
Så leder du hjärnsmart
.

Etta på bokus.com!

Så härligt att börja dagen med att gå in på Bokus.com och få se att min nya bok, Våga leda med hjärnan, ligger ETTA på Bokus topplista. Gör som många andra, köp boken. Just nu har dom den till ett bra pris där. Passa på! Länk till Bokus.

Våga leda med hjärnan!

I september kommer min femte bok ut. Våga leda med hjärnan, heter den och handlar om hur vår hjärna fungerar och ger dig som chef  nya perspektiv på ditt ledarskap. Läs mer om boken här. 

 

 

 

 

Ny bok på gång!!

Om du undrar varför det varit lite tyst på bloggen under hösten och vintern så finns det en anledning. Till hösten kommer nämligen min 5:e bok ut. Denna gång i samarbete med förlaget Roos&Tegnér. Manuset är klart och nu återstår det redaktionella arbetet. Det blir den tredje boken i min uppskattade Våga leda-serie och jag hoppas du kommer få ut lika mycket av att läsa den, som jag har fått ut av att skriva den. Mer information om boken kommer. Dare to wait…

Svarar på Civilekonomers chefsfrågor

Du hittar mig numera i tidningen Civilekonomen, där jag svarar på läsarnas frågor som rör chefer och ledarskap. Läs mitt första svar här.

Ledarskapsskolan del 1-3

Här kan du läsa de första tre delarna i den ledarskapsskola som jag tagit fram tillsammans med tidningen Driva Eget. Den fjärde och sista delen kommer ut i handeln i februari.

Här hittar du :del 1, del 2 och del 3.

Efterlängtad fortsättning på kursen Ledare men inte chef

Efter påtryckning från nöjda kursdeltagare har jag äntligen satt ihop en uppföljare till ”Ledare men inte chef”. Fokus i kursen är ledarskap baserat på hur hjärnan fungerar, mål och kommunikation. Om del 1 handlar om att ge deltagarna de viktigaste grunderna för att bli en bra ledare, så handlar del 2 om att dela med mig av alla användbara och roliga kunskaper och verktyg som jag samlat på mig genom åren. Du kan läsa mer om kursen på Hjärtums hemsida.

Ledarskapsskolan!

Hos tidningen Driva Eget kommer jag under hösten att publicera min egen Ledarskapsskola. Där får du lära dig mina bästa ledarskapstips, enkelt och lättsamt förklarat. Gillar du tipsen så missa inte min senaste bok ”25 sätt att bli en bättre chef”. Du hittar Ledarskapsskolan här.

Ny bok ute nu!

omslagLiber, i samarbete med tidningen Driva eget, ger ut min fjärde bok ”25 sätt att bli en bättre chef”. Den riktar sig till i förstahand entreprenörer och småföretagare, men tipsen passar självklart även bra för andra typer av chefer. Köp boken här

 

 

 

 

Kontentan sammanfattar även min tredje bok!

Kontentan sammanfattar varje månad de bästa fackböckerna. Nu i januari är det min senaste bok ”Det tydliga ledarskapet” tur. Tidigare har mina två andra böcker, ”Våga leda effektivt!” och ”Våga leda modigare!” sammanfattats av Kontentan. Du kan se sammanfattningens första sida här.

Min tredje bok färdig!

”Det tydliga ledarskapet – hur chefer skall coacha på riktigt” är titeln på min tredje bok. Domslag-764x1030enna gång har jag skrivittillsammans med Alexander Holmberg som jag lärde känna när vi jobbade ihop med utbildningar på Tidningen Chef. Köp boken på Adlibris

 

 

 

 

 

Tidningsomslag

omslagI januari var det premiär för mig på ett tidningsomslag. Det är så stort att jag inte kan låta bli att lägga ut en fin bild här på min hemsida. Det var alla civilekonomer som fick lära sig mer om tydligt ledarskap.

 

 

 

 

 

 

Mina böcker på Libers förlag

Mina två första böcker, Våga leda effektivt! och Våga leda modigare!, gavs båda ut av TUK förlag. Den 1 Mars 2014 köpte Liber förlag upp TUK och därför hittar du numera mina böcker hos Liber istället. Klicka här.

Uppskattade ledarskapsutbildningar

”Certifierad ledare” är namnet på den nya utbildning som jag håller i Hjärtums regi. Det är en 3-dagars utbildning för både chefer och ledare och innehåller alla de grundläggande kunskaper som man behöver för att leda sina medarbetare. Första chansen är 15-16 Maj +28 aug. Välkommen!
Läs mer om utbildningen här

Jag passar på att göra lite reklam för min mycket uppskattade utbildning ”Ledare men inte chef”. Läs mer om den här

Min krönika hos Monster

Varje månad skickar rekryteringssiten Monster ut ett nyhetsbrev till sina kunder. De hörde av sig eftersom de uppskattade mina ledarskapskrönikor och ville  att ha med en i nästa nyhetsbrev. Självklart fick de det.   Läs krönikan här

 

Gästbloggare hos Kontentan

Du missade väl inte mitt inlägg hos Kontentan tidigare i höst. Du får lite kncntrrad knskp i en tratt. Läs och lär. Klicka här

Krönikör i Dentalmagazinet

Många tandläkare inte bara tandläkare utan också chefer för den klinik där de jobbar. Därför hittar du mina ledarskapskrönikor i deras branschtidning Dentalmagazinet. Läs dem gärna här

 

 

Nya fina produktblad

Är du på jakt efter en bra föreläsare eller uppskattade ledarskapsutbildningar?! Läs mer  om mina föreläsningar och utbildningar eller skriv ut produktbladen och ge till personalavdelningen eller till din chef. Allt för att ditt liv skall bli enklare…

Utbildningar
Föreläsning

 

 

 

 

Chefens 7 dödssynder

För Kontentan förlags räkning har jag skrivit om Chefens 7 dödssynder. Under augusti har 45 000 personer fått erbjudande att läsa artikeln. Här får du också chansen att gratis ladda ner rapporten. Lättsamt och tänkvärt, som alltid när jag skriver om ledarskap.
Ladda ner artikeln här

 

 

 

Malin i TV4 morgonsoffa

28 januari satt jag i TV4 morgonsoffa tillsammans med Lottie Knutsson och Jeanette Duvebrant (Google). Temat var ledarskap och att ge sina medarbetare beröm. Se inslaget här.

Nyfiken på hur det är inför och under en tv-sändning?! Se bilder och läs mitt blogginlägg i ämnet. Läs här

Mycket uppskattad ledarskapsutb.

Under hösten fortsätter jag med den mycket uppskattade kursen ”Ledare men inte chef”. Missa inte att utnyttja vårt erbjudande ”gå 4 betala för 3”!

Malmö 18-19 sept, Stockholm 25-26 sept, Göteborg 2-3 okt, Falun 8-9 okt, Kalmar 16-17 okt, Örebro 23-24 okt, Stockholm 27-28 nov .
För mer info/anmälan se broschyren:
http://hjartum.se/Documents/ledare-men-inte-chef/ledare-men-inte-chef.pdf

Nytt samarbete med Bonnier

Jag har inlett ett spännande konsultuppdrag som redaktör för Bonniers Ledarskapshandbok ”Praktiskt ledarskap”. En rolig utmaning där jag både delar med mig av mina kunskaper inom ledarskap och får tillfälle att intervjua experter inom sina områden.
GILLA min sida Praktiskt ledarskap på Facebook
Läs mer om Bonniers Ledarskapshandböcker

 

 

Du hittar mig på Föredrag.se

Föredrag.se är utbildningsbranschens motsvarighet till Spotify och de har hundratals inspirerande och kompetensutvecklande filmade föredrag. Jag klev utanför min komfortzon och åkte till Norrköping där jag spelade in 3 filmer á 20 minuter. Dessa filmer hittar du givetvis idag på deras site och ämnena jag föreläser om är följande:

  • Det Effektiva ledarskapet
  • Det Modiga ledarskapet
  • Sluta sopa konflikter under mattan

Ange rabattkoden: MaTr2588 och få 20% rabatt!

Premiär! Fyra experter bjuder på podcast om karriären

Sju tips för att göra succé på jobbet. Nu finns den – SUCCESS at WORKS första podcast! Den handlar om att göra karriär med livet i behåll.  

LYSSNA HÄRMalin Trossing, Maria Breitholtz Söderström, Ulrika Hoffer och Anna Fagerström.

 

Jobbet är viktigt. De flesta tillbringar en stor del av sitt liv där. Kanske med människor som de inte skulle umgås med annars. Samtidigt flyter jobbet och fritiden ihop alltmer, på gott och ont. Att satsa på jobbet och ändå ha tid med barnen, partnern och vännerna är inte lätt. Och hjälp, när ska man hinna med sig själv?
En underbar plats för en middag i november: Ett växthus fyllt av stearinljus.SUCCESS at WORK gör en serie podcasts, ”radioprogram” på webben, med livet och jobbet i fokus. Målgrupper är företagare och anställda som vill utvecklas och kliva vidare i karriären.

Passar utmärkt att lyssna på under en lång promenad, eftersom dem är drygt en timme.

Podcasten består av ett middagssamtal mellan fyra vänner en höstkväll i ett stearinljusbelyst växthus.

De fyra vännerna är:

  • Ulrika Hoffer, Råsmart. Hon peppar oss att orka.
  • Maria Breitholtz Söderström, Timefinder. Hon lär oss hitta tiden. 
  • Malin Trossing, Dare to lead. Hon leder oss mot den modiga vägen.  
  • Anna Fagerström, PR-kiosken. Hon visar oss hur vi kan bli synligare.  

 

I detta första avsnitt tar vi ett brett grepp på arbetslivet och vaskar fram: Sju tips för att göra succé på jobbet. 
Lyssnare är varmt välkomna att höra av sig med förslag, frågor och kanske hejarop till malin@daretolead.se
Och tipsa förstås alla dina vänner!
Varma hälsningar
Malin, Ulrika, Maria och Anna

De företag som står bakom SUCCESS at WORKS podcast är Timefinder, Råsmart, Dare to lead och PR-kiosken.


Det MODIGA ledarskapet – Höstens nya föreläsning

Äntligen är min nya föreläsning om det MODIGA ledarskapet klar. Sanningen är att du som chef och ledare faktiskt har betalt för att vara modig. Så vad väntar du på? Boka in en föreläsning för dig och dina kollegor redan idag!
Läs mer

Bloggen har flyttat hit

Det tog 2,5 år innan min blogg hittade hem. I samband med den nya hemsidan så var det äntligen dags! Inga större förändringar: lättsamma vardagsreflektioner, alltid med en tänkvärd ledarskapsvinkling. Men givetvis lite bättre och lite mer inspirerande än tidigare. Tips gärna dina chefskollegor!
Till bloggen

3:a på Kontentans topplista

”Kontentan scannar marknaden efter de bästa fackböckerna, sen sammanfattar vi dem på 8 sidor”… så beskriver Kontentan sin affärsidé. Stolt kan jag berätta att de inte bara sammanfattade min första bok Våga leda effektiv! utan nu också har sammanfattat uppföljaren, Våga leda modigare! Och att den ligger på 3:e plats på Kontentans topplista!
Ett bra alternativ för dig som är intresserad av ledarskap men inte gillar att läsa.
Till Kontentan

Öppen föreläsning med CFO world

Ibland får jag förfrågningar om öppna föreläsningar och nu finns ett bra tillfälle. ”Managing change” är namnet på CFO worlds event den 15 november på Grand Hotel i Stockholm där jag föreläser om mod och dynamiskt ledarskap. Välkomna!
För mer info

Expertkrönikör CFOworld

Nu gör jag debut som expertkrönikör i tidningen CFO world (cfoworld.idg.se).

Lättsamma krönikor om ledarskap om allt från Regalskeppet Vasa till svärdslukning.

Läs premiärkrönikan
”Management by mod”

Läs min andra krönikan
”Kvinnan som talade med kameleonter”

Nästa krönika kommer i september.

 

Kompetensmässan 2012

13-14 november är det dags igen för Kompetensmässan. Givetvis hittar du mig där i år igen. Denna gång med min senaste bok ”Våga leda modigare!”
Mer info

Dare to lead goes international

Första veckan i Oktober händer det. Jag skall ta ett kliv utanför min komfortzon och hålla mina första föreläsningar på internationell mark, närmare bestämt i Vasa i Finland. På svenska som tur är.

Ses vi på bokmässan?!

Det är snart dags för årets bokmässa. Har du vägarna förbi så hälsa gärna på mig i TUK förlags monter D07:01 lördag 29 september. Då signerar jag böcker och pratar ledarskap. Välkommen!

Skribent i Bonniers Projektledarhandbok

I senaste numret av Bonniers Projektledarhandbok har jag fått förmånen att skriva om mod och ledarskap för projektledare. Att det krävs mod för att lyckas i tuffa projekt vet alla som jobbat som projektledare…

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer