logo
FBrsslinkedin

Glöm inte chipsen

Postat februari 4th, 2014 | Ingen kommentar »

I det här vinterslasket kan det kännas bra att plocka fram bilder från sommaren och semestern. För min del blev det en bild på en chipspåse. Om du tittar nära så ser du att det är en kosttriangel. En lite annorlunda kosttriangel…

I de tuffa tider som råder på våra företag så effektiviserar vi ofta så hårt att vi bara prioriterar den nedersta delen på kosttriangeln. Fullkornsbrödet. Men precis som privat så är det viktigt att vi får i oss hela kosttriangeln för att må bra. Även lite snask och onyttigheter.

Som chef kan det vara bra att ha en tydlig bild av sin egen kosttriangel klar för sig. Vad är grunden i verksamheten? Fullkornsbrödet. Och vad är det som gör medarbetarna glada och engagerade? Fredagsmyset. Använd triangelns som hjälp att skapa en bra balans mellan de olika delarna. För mycket snask är inte nyttigt för hälsan. Men för lite gör livet lite tråkigare.

Dare to eat!

//Malin Trossing

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer