Blogginlägg
Nyheter
Pages
Archives
- oktober 2020
- augusti 2018
- oktober 2016
- september 2016
- augusti 2016
- maj 2016
- mars 2016
- januari 2016
- september 2015
- augusti 2015
- maj 2015
- mars 2015
- februari 2015
- januari 2015
- december 2014
- september 2014
- augusti 2014
- juni 2014
- maj 2014
- april 2014
- mars 2014
- februari 2014
- januari 2014
- november 2013
- oktober 2013
- september 2013
- augusti 2013
- juni 2013
- maj 2013
- april 2013
- mars 2013
- februari 2013
- januari 2013
- december 2012
- november 2012
- oktober 2012
- september 2012
- augusti 2012
- juni 2012
Categories
- Blogg (66)
- Citat (6)
- Nyheter (38)
- Uncategorized (1)
Glöm inte chipsen
Postat februari 4th, 2014 | Ingen kommentar »
I det här vinterslasket kan det kännas bra att plocka fram bilder från sommaren och semestern. För min del blev det en bild på en chipspåse. Om du tittar nära så ser du att det är en kosttriangel. En lite annorlunda kosttriangel…
I de tuffa tider som råder på våra företag så effektiviserar vi ofta så hårt att vi bara prioriterar den nedersta delen på kosttriangeln. Fullkornsbrödet. Men precis som privat så är det viktigt att vi får i oss hela kosttriangeln för att må bra. Även lite snask och onyttigheter.
Som chef kan det vara bra att ha en tydlig bild av sin egen kosttriangel klar för sig. Vad är grunden i verksamheten? Fullkornsbrödet. Och vad är det som gör medarbetarna glada och engagerade? Fredagsmyset. Använd triangelns som hjälp att skapa en bra balans mellan de olika delarna. För mycket snask är inte nyttigt för hälsan. Men för lite gör livet lite tråkigare.
Dare to eat!
//Malin Trossing
Leave a Reply