logo
FBrsslinkedin

5 stjärnor

Postat oktober 6th, 2013 | Ingen kommentar »

Skulle köpa en bok och såg att någon har varit inne och gett båda mina böcker 5 stjärnor i betyg på bokus.com…

Som den skeptiker jag är dubbelkollade jag om de flesta böcker hade betyg och i så fall om de hade bra betyg. Men så var faktiskt inte fallet.

Däremot slog det mig hur otroligt värdefullt lite beröm är. Och hur lite det ändå krävs av den som ger. Att gå in på sidan och klicka på stjärnorna. Det tar max 1 minut, om ens det för den som passar på när man ändå är inne på Bokus.
Jag fick beröm på kursen som jag höll häromdagen också. En av deltagarna hade tagit sig tiden att ge mig en 10:a i betyg på en 5-gradig skala. 30 sekunders investering och oerhörd glädje och stolthet hos mig.

Tänk på det, både om du jobbar som chef och som medarbetare, att så lite ger så mycket. Att du tar dig tiden och besväret att ge en annan människa  positiv feedback kostar dig väldigt lite, men det är väldig värdefullt för den du ger det till. En guldstjärna på ett papper med några fina ord. En klapp på axeln i korridoren. Ett leende vid rätt tillfälle. En kommentar i korridoren. Mer behövs inte. Och du har skapat glädje i en annan människas vardag.

Dare to kudos!
//Malin Trossing

 

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer