logo
FBrsslinkedin

Bakåtsträvare

Postat november 8th, 2012 | Ingen kommentar »

I somras var familjen i London och bodde på Bed & breakfast. Vi fick ett fint stort rum, där vi fick plats alla fem.  Badrummet var nyrenoverat och så där härligt stort att man kunde sitta på toalettlocket och duscha. Och när man tvättade händerna hade dom en modern en-grepps-blandare. NOT.

Hur kan det komma sig att det finns människor som inte vill ta in nya uppfinningar, insikter och kunskap. Saker som uppenbarligen förenklar ens liv? Som att ha en blandare som blandar varmt och kallt vatten till en lagom varm stråle. Människor som läggar dyra pengar idag på att köpa en varmvattenkran och en kallvattenkran och sen montera dem så långt ifrån varann det bara går. Hur tänker dom?

Så är det väl inte bland chefer? Att det finns tekniker och kunskap för hur man skall kunna lösa konflikter och motivera medarbetare, men att man som chef är en bakåtsträvare och väljer att inte ta till sig den kunskapen? Och därmed låter medarbetare fortsätta må dåligt och inte ha rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb. Nej, så är det som tur är inte!

Dare to wash!

//Malin Trossing

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer