logo
FBrsslinkedin

Delad skada = dubbel glädje

Postat september 20th, 2013 | Ingen kommentar »

Så var det premiär för familjens första brutna ben. Eller ben och ben, det var ett nyckelben som gick av…

Jag visste inte att kull var en farlig lek, men tro mig, det är den. Men nu skall inte blogginlägget handla om brutna ben utan om arbetsglädje, frågan är bara hur vi kommer dit…

Att bryta nyckelbenet gör ont och det är inte en skada som man gipsar eller sätter bandage på. Så vi åkte hem från närakuten med rådet att ta lite illasmakande Alvedon.  Jag insåg redan där och då att smärtlindringen skulle bli vår stora utmaning de närmaste dagarna.

Tidigt på måndag morgon ringer telefonen och jag undrar vem det kan vara. Det är hans klasskompis, som ringer för att berätta att han brutit armen, samma dag som min son bröt nyckelbenet. I samma lek. Jag tjuvlyssnade på dem när de jämförde skador, berättade skräckhistorier från akuten och hur dom planerade att döpa om leken till något annat om fröken förbjöd dem att leka den igen. De skrattade och hade skoj tillsammans en lång stund, och glömde att de hade ont och att livet var långtråkigt just nu.

När jag lyssnade på dem slog det mig hur viktigt och användbart arbetsglädje faktiskt är. Glädje är inte bara något som är trevligt, det kan också lindra smärta och avleda tankarna från sånt som känns tungt. Det lättar upp och gör livet lite roligare.  Sonen levde på det telefonsamtalet hela dagen.
Vad skulle du kunna göra för arbetsglädjen på din arbetsplats och vad skulle det kunna göra för skillnad?

Dare to smile!
//Malin Trossing

 

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer