logo
FBrsslinkedin

Förutfattade meningar

Postat maj 9th, 2014 | 1 Kommentar »

Då och då dyker det upp deltagare på mina kurser som redan från början har bestämt sig att de inte kommer få ut något av kursen. Igår hände det igen…

”Chefen har skickat hit mig. Det är inte första ledarskapskursen jag går och den förra var KASS. Vi får väl se hur du klarar dig…” En kurs kan få en bättre start än så. Men skam den som ger sig, en utmaning är till för att antas.

Det är inte bara på kurser som vi har förutfattade meningar. Som chef händer det också då och då att man har det om sina medarbetare och deras prestationer. Att vi redan när vi delegerar en uppgift vet att det här inte kommer att gå bra. Att vi redan när vi sätter upp mål på årets utvecklingssamtal vet att medarbetaren inte kommer nå dem. Men hur kan du veta det? Tänk om det blir sant bara för att du som chef utstrålar en skepsism och tveksamhet. Att det blir en självuppfyllande profetisa. Att medarbetaren inte anstränger sig bara för att du som chef inte visar att du tror på dem?

Hur det gick med min negativa deltagare? Så här skrev han i ett mail nyss ”Jag är en svår människa att imponera på men du lyckades faktiskt med detta Malin” Tänk vad synd det hade varit om jag låtit mig påverkas av hans attityd när vi inledde kursen. Då hade killen inte fått nöjet att bli imponerad…

Dare to smile!
//Malin

One Response to “Förutfattade meningar”

|
  1. Mikaela skriver:

    Fantastiskt, Malin! Visst är det roligt att imponera på de som verkar vara svåra att få med sig. Jag tror mycket på det du skriver om att man påverkar mycket bara genom att döma ut saker från början. Människor kan ofta överraska positivt om man tror på dem.

|

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer