logo
FBrsslinkedin

Livet på TV4

Postat februari 11th, 2013 | 1 Kommentar »

Jag har alltid varit nyfiken på tv och hur det egentligen fungerar. Vet de om frågorna innan? Vem bestämmer kläder? Sminkar man sig själv? Nu vet jag svaren! Läs om en spännande morgon i januari…

Det hela började några veckor tidigare när jag hade ett meddelande på min mobil. Det var en researcher från TV4 som undrade om jag ville vara med i nyhetsmorgon och prata ledarskap tillsammans med några chefer. Detta med anledning av en undersökning som visat att svenska chefer var bra på att ge beröm. Självklart ville jag det, så jag ringde tillbaka och tackade ja.

Nästa sak som händer är att researchern ringer tillbaka några dagar innan själva TV-inspelningen. Då går man igenom frågorna som de förberett och man får berätta i grova drag vad man vill svara. Vi gick också igenom vad det skulle stå på grafiken, dvs den bild med några viktiga punkter som visas i slutet av intervjun. Jag ville självklart ha med mod på den listan ;-)

Så var det äntligen dags. Kl 6 ringde klockan på måndagmorgonen 28 januari och jag gjorde mig i ordning. Det visade sig att TV4 förbeställer en taxi som hämtar upp en i god tid innan sändning. Lyxigt för mig, och en bra säkerhetsåtgärd för dom så inte gästerna försover sig och kommer för sent.

Väl framme vid TV4 på Tegeluddsvägen fick man anmäla sig i receptionen. Jeanette D från Google, som skulle vara med i samma inslag som jag, kom samtidigt så vi blev upphämtade tillsammans och gjorde sällskap i sminket. Det är härligt att bli sminkad av proffs och skönt med en stunds lugn och ro när man är nervös. Dessutom är det svårt att sminka sig för TV eftersom det behövs mycket mer smink än vanligt för att inte se blek ut i de starka strålkastarljuset i studion.

 

 Nästa stopp är Greenroom. Ett litet oansenligt rum med soffor och matbord, där det finns frukost till alla. Nu är det bara några minuter kvar och på väggen hänger en tv och en stor klocka så man har koll på när det är ens egen tur. Som tur var hade Jeanette sin kollega med sig så vi hade en trevlig pratstund innan så vi inte hann bli allt för nervösa. Efter en stund kom en studioman och satte på oss mikrofoner och kollade ljudet. Rutinerade Lottie Knutsson kom lite senare än oss och slapp väntan.

Så kommer plötsligt en studiotjej fram till mig och ber mig följa med. Nu är det dags! I sista minuten hade de bestäms sig för att dela upp intervjun i två delar, så jag får stå med Tilde och Jeanette och Lottie sätter sig med Peter. Tilde går igenom frågorna med mig och vi gör några sista-minuten-justeringar. Plötsligt blir hon tyst och tittar rakt fram. Då går det upp för mig. NU ÄR DET DAGS!

Intervjun går bra, jag följer de tips jag fått av PR-Anna innan:Håll dig till frågorna, sväva inte , var rak och tydlig i svaren, ha kul! Och plötsligt är det klart och ordet går över till Peter och de andra. Kort men kul!

Innan jag lämnar studion är jag modig och ber studiotjejen att ta ett kort på mig och Tilde.

Studion var mindre än jag hade föreställt mig och det var en fokuserad stämning. Nu var mitt inslag klart och nästa person på väg in för att ta plats brevid Tilde. Efter en kort pratstund i greenroom efteråt, tog vi alla varsin taxi och åkte vidare till dagens nästa åtagande.

Hur resultatet blev i tv? Så här!

Det var en härligt läskigt upplevelse och jag hoppas jag får göra om det igen. Nu när jag varit med om det en gång så är detta en av de saker som ligger innanför min komfortzon…

Dare to be on tv!

//Malin Trossing

 

One Response to “Livet på TV4”

|
  1. Kul att du delar med dig av aktiviteterna innan sändning.

|

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer