logo
FBrsslinkedin

Omöjliga = möjligt

Postat augusti 23rd, 2014 | Ingen kommentar »

Ikväll har jag ätit spagetti med köttfärssås. Det kanske inte låter så anmärkningsvärt, men för alla er som känner mig så låter det omöjligt…

… omöjligt eftersom jag i 20 år varit matallergisk. Men jag vill uppmuntra dig att inte vara begränsad i dina tankar och i din fantasi. Det finns inget som heter ”omöjligt”. Det handlar bara om att hitta rätt sätt.

Några av er kanske har sett Hans Rosling. En liten äldre man som brinner för statistik och siffror. Med jämna mellanrum sitter han i tv-sofforna och förklarar svåra saker om ämnen som tex. befolkningsmängden i världen. Andra gånger står han på scen. Då kan det hända att denna lilla professorliknande man sliter av sig skjortan och säger till världen att ”det omöjliga är faktiskt möjligt”. Sen drar han fram ett långt svärd och … slukar det.

För mig är detta en viktig del i rollen som chef. Att du inte tar med dig dina begränsningar och omöjligheter och föra över dem på dina medarbetare. Att du faktiskt tror på dina medarbetares förmåga att göra det omöjliga. Att du vågar prova galna idéer fast att de verkar omöjliga. För om jag kan äta spagetti med köttfärssås till middag så är faktiskt det omöjliga möjligt.

Och oj, va gott det var!

Dare to belive!
Malin Trossing

 

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer