logo
FBrsslinkedin

Run Forrest Run

Postat februari 26th, 2015 | Ingen kommentar »

Bubba Gump. Kopplingen till filmen Forrest Gump (med Tom Hanks) var inte det första vi tänkte på när vi bestämde oss för att äta skaldjur till middag efter en lång dag på Universal Studios i Orlando.

forrest1Även om maten var god och lokalerna mysiga så var det inte det som fastnade mest. Istället var det skyltarna som stod på bordet.

Som chef är det inte alltid som man vill bli störd eftersom man ibland behöver koncentrera sig på en viktig arbetsuppgift som måste bli klar. Sitter man i dessutom i öppna landskap är det ofta ett  störningsmoment när medarbetare hela tiden kommer förbi och vill prata. Oftast stör de inte alls, men då och då behöver vi fokusera. Varför inte skaffa dig en uppsättning Bubba Gump-skyltar?!

När man vände upp den röda skylten med texten ”Stop Forrest Stop” så stannade serveringspersonalen för att fråga vad man önskade. Men så länge den blåa skylten visades så sprang de bara förbi, ”Run Forrest Run”

forrest2Varför inte vara lika tydlig mot dina medarbetare de gånger du faktiskt behöver fokusera och jobba ostört? En röd skylt kan betyda ”Stopp – jag vill inte bli störd just nu” medans en blå, eller varför inte grön, skylt visar att jag mer än gärna pratar med dig en stund. Kom hit!

Dare to run!
Malin Trossing

 

 

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer