logo
FBrsslinkedin

Skapa en känsla

Postat mars 19th, 2014 | Ingen kommentar »

Jag öppnar dörren till hotellet och kliver in i lobbyn. Det är lite mörkt och mysigt. Bakom disken står en man och runt omkring honom står det uppdukat med ostar, choklad och delikatesser. ”Hej och välkommen till oss!” säger han med ett leende…

Jag får min vackra rumsnyckel och går fram till hissen med mina väskor. Jag är trött efter flygresan och längtar efter att slöa framför tv. ”Bonjour” säger hissen när dörrarna öppnas. Jag åker till min våning och letar mig fram till mitt rum, som ser helt annorlunda ut jämfört med alla de  rätt tråkiga hotellrum som jag bott på de senaste åren. Jag går med ett leende på läpparna in i mitt rum och bestämmer mig för att tillbringa så mycket tid som det bara går här på mitt hotell. Välkommen till Palace Hotel i Göteborg.

När du som ledare vill något med ditt ledarskap och anstränger dig för att uppnå det så märks det för din omgivning. De påverkas av din vilja och din ansträngning. Även om inte allt blir perfekt så har medarbetarna överseende med det. De kanske till och med hjälper till. Det blev så tydligt när jag klev in här på hotellet igår. Att de vill ge mig som gäst en härlig upplevelse och när de anstränger sig för min skull så blir jag också mer benägen att anstränga mig för deras skull. Så som svar på frågan jag får av många chefer och ledare ”Hur kan jag få mina medarbetare att ge mig mer feedback?” så handlar svaret om att förmedla en känsla till dem att ledarskap är viktigt för dig, att du vill uppnå något med hjälp av det och att var och en i gruppen är viktiga pusselbitar för att ni skall lyckas. Lyckas du med det så kommer dina medarbetare med största sannolikhet att vilja hjälpa dig att utvecklas för att få vara en del av den känslan.
Själv skall jag ta mig tid att fylla i feedback-lappen som finns i rummet. För jag vill verkligen hjälpa dem att lyckas här på hotellet. Så jag kan komma tillbaka och bo här nästa gång jag är i Göteborg.

Dare to create a great feeling!
/Malin Trossing

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer