logo
FBrsslinkedin

Tvätta INTE din blus

Postat juni 3rd, 2013 | Ingen kommentar »

Häromdagen var jag och shoppade en blus. När jag senare kollade närmare på tvättrådet blev jag väldigt konfunderad.

Instruktionerna var tydliga och kunde inte misstolkas .”DO NOT WASH” stod det. Så frågan är vad jag skall göra när den blivit smutsig…

Jag tänker på hur ofta vi som chefer ger, i våra ögon, tydliga instruktioner. Men som medarbetarna inte alls förstår. De improviserar och chansar förstås och så blir det fel. Då blir vi chefer irriterade och tänker ”hur svårt kan det vara”. Men ibland är det just så svårt.

Jag vet ju att det inte är rimligt att kemtvätta en blus som kostar några hundra att köpa. Och att sidentyg i alla tider funkat jättebra att tvätta för hand med specialtvättmedel. Så självklart kommer jag tvätta blusen i vanligt vatten. Jag chansar helt enkelt. Och om den inte tål det så kommer butiken tänka ”Hur svårt kan det vara? Det stod ju på tvättlappen att man inte skulle tvätta blusen…”

Vi som ledare måste bli bättre på att handskaka med mottagaren när vi ger viktiga instruktioner. För det enda vi kan vara helt säkra på är att om det går att tolka budskapet på flera sätt så kommer mottagaren att tolka det på ett annat sätt än du tänkt. Murphys lag.

Dare to wash!

//Malin Trossing

Ps. Det här inlägget har jag ”lånat” från min gamla blogg, om du tycker bilden ser bekant ut.

Leave a Reply

Malin i TV4 nyhetsmorgon

Läs om Malins senaste böcker

Malin är uppskattad som utbildare

Tidningen Chef

 Malin inspirerar via mail. Anmäl dig här!

kronikor1

Läs Malins ledarskapskrönikor här!

Tidningen Chef

Läs mer om eller köp böckerna här.

Tidningen Chef

Föreläsningar och handledning. Läs mer